Tips για οικογενειακές διακοπές στην Σαντορίνη

Tips για οικογενειακές διακοπές στην Σαντορίνη

24 Νοεμβρίου, 2020 0 Από ΤΖΕΝΗ ΚΡΙΚΕΛΗ

Tips-για-οικογενειακές-διακοπές-στην-Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διάσημα και δημοφιλή νησιά της Ελλάδας. Όμως, η επίσκεψη στο νησί με μικρά παιδιά μπορεί να είναι μια πρόκληση αν δεν κάνετε πρώτα την έρευνά σας. Η Σαντορίνη είναι στην πραγματικότητα αρκετά μεγάλη με πολλά χωριά διάσπαρτα. Η Οία μπορεί να είναι το πιο γραφικό μέρος, αλλά ίσως δεν είναι το πιο βολικό μέρος για να μείνετε με παιδιά. Παρακάτω υπάρχουν μερικά tips για οικογενειακές διακοπές στην Σαντορίνη, σύμφωνα με το Santorini private tour, όπου θα περάσετε αξέχαστα με τα παιδιά και τον σύντροφο σας.

Κάντε κράτηση στο ξενοδοχείο νωρίς

Για πολλά νησιά το να φτάσετε χωρίς να έχετε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο δεν είναι πρόβλημα. Όχι όμως και στη Σαντορίνη. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο μόλις γνωρίζετε τις ημερομηνίες και τα σχέδιά σας. Δεν υπάρχουν πολλά δωμάτια ξενοδοχείου στη Σαντορίνη που θα φιλοξενήσουν μια οικογένεια από 4 έως 6 άτομα, γεγονός που καθιστά την κράτηση νωρίς ακόμη πιο σημαντική. Επίσης, καλό θα ήταν να κλείσετε ξεναγήσεις στο Santorini Tours το συντομότερο, καθώς το καλοκαίρι γίνονται ανάρπαστες.

Κάντε μια εκδρομή με βάρκα στο ηφαίστειο

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα σημεία της Σαντορίνης. Το σκάφος σας πηγαίνει πρώτα στο ηφαίστειο όπου περπατάτε στην κορυφή για να δείτε μερικούς από τους κρατήρες που έχουν δημιουργηθεί με τα χρόνια. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στις θερμές πηγές για να κολυμπήσετε στο ζεστό θαλασσινό νερό παρακάτω.

Στη συνέχεια, δείπνο στο πλοίο, ακολουθούμενο από μια κρουαζιέρα γύρω από τη βάση του νησιού όπου θα μπορούσατε να δείτε τα βράχια της καλντέρας από κοντά. Τέλος, παρακολουθείτε το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και κάνετε ελληνικούς χορούς πριν επιστρέψετε στο λιμάνι. Μπορείτε εύκολα να κάνετε κράτηση μετά την άφιξή σας, οπότε δεν χρειάζεται να κανονίσετε εκ των προτέρων.

Πηγαίνετε στην παραλία το πρωί

Οι μοναδικές παραλίες της Σαντορίνης μπορεί να είναι μαγευτικές ή απογοητευτικές, ή και τα δύο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Από τη μία πλευρά, η σκοτεινή μαύρη άμμος είναι δροσερή για να κοιτάξει και δημιουργεί μια πολύ μοναδική εμπειρία στην παραλία. Από την αρνητική πλευρά, η άμμος ζεσταίνει και μπορεί να κάνει την περιπέτεια στην άμμο μια δύσκολη υπόθεση. Σας συμβουλεύουμε να πάρετε θαλασσινά παπούτσια για τα παιδιά σας.

Η άμμος δεν ζεσταίνεται μέχρι το απόγευμα, οπότε φτάστε στην παραλία νωρίς και απολαύστε την ηρεμία, την ηρεμία και τη δροσιά μερικών υπέροχων ελληνικών παραλιών. Η καλύτερη παραλία της Σαντορίνης για παιδιά είναι η Περίσσα.

Πηγαίνετε για κολύμπι στα βράχια κάτω από την Οία

Οι ντόπιοι ορκίζονται ότι είναι το καλύτερο μέρος για κολύμπι στη Σαντορίνη. Ζητήστε στην Οία οδηγίες για να κατεβείτε στο θαλασσοπούλι και να κάνετε μια φανταστικά δροσιστική βουτιά κοντά στον κόλπο Αμμούδι. Υπάρχουν λίγα εστιατόρια με θαλασσινά στον μικρό οικισμό στη βάση των βράχων. Αισθάνεται σαν ένα μικρό ψαροχώρι και κάνει μια υπέροχη απογευματινή εκδρομή. Κάντε τα βήματα προς τα κάτω, αλλά σώστε αυτά τα μικρά πόδια το ταξίδι μέχρι την κορυφή – ζητήστε από το εστιατόριο να σας καλέσει ταξί αφού έχετε ένα σνακ.

Περιπλανηθείτε στους δρόμους της Οίας και των Φηρών

Η υπέροχη θέα και τα πλακόστρωτα δρομάκια δεν είναι μόνο για ενήλικες. Ίσως γνωρίζετε καλύτερα αν ακούγεται σαν κάτι που τα παιδιά σας θα βρίσκουν ελκυστικά. Αλλά θα εκπλαγείτε αν οι περισσότεροι γονείς δεν μπορούσαν να κάνουν ένα απόγευμα περιπλάνησης και εξερεύνησης. Το παγωτό, οι κρέπες και μερικές ιστορίες σχετικά με την έκρηξη ηφαιστείων θα προσθέσουν στην εμπειρία.

Περπατήστε από τα Φηρά στην Οία

Αυτό είναι 10 χιλιόμετρα, αλλιώς 6 μίλια με τα πόδια, οπότε είναι μόνο για οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά. Το ταξίδι είναι αρκετά απλό, αλλά θα διαρκέσει τουλάχιστον 3 ώρες με τα παιδιά. Προσπαθήστε να περπατήσετε νωρίς το πρωί πριν είναι πολύ ζεστό και θυμηθείτε να φέρετε νερό και αντηλιακό. Φάτε μεσημεριανό στην Οία και στη συνέχεια λεωφορείο ή ταξί για τα Φηρά (εκτός αν το ξενοδοχείο σας είναι στην Οία, στην περίπτωση αυτή θα κάνετε το αντίθετο).

Εξερευνήστε τον Πύργο και το Εμπόριο

Αυτά τα 2 υπέροχα παραδοσιακά χωριά είναι ένας πολύχρωμος λαβύρινθος από πεζοδρόμια και σοκάκια. Ο Πύργος είναι χτισμένος σε έναν λόφο με ένα παλιό κάστρο στην κορυφή και φανταστική θέα. Το Εμπόριο είναι πιο κολακευτικό και μικρότερο, αλλά και οι δύο προσφέρουν πολλές ευκαιρίες να χαθούν ευτυχώς.

Σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο

Το σύστημα λεωφορείων στη Σαντορίνη είναι αρκετά καλό, επομένως η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν είναι απαραίτητη, αλλά θα διευκολύνει την εμπειρία μερικών από τα αξιοθέατα του νησιού. Όλα τα λεωφορεία χρησιμοποιούν τα Φηρά ως κόμβο τους. Έτσι, για να φτάσετε από την Οία στο Ακρωτήρι, θα χρειαστείτε μια στάση και ένα νέο λεωφορείο στα Φηρά.

Νοικιάστε λοιπόν ένα αυτοκίνητο. Δείτε την καλντέρα από διάφορες γωνίες στο νησί. Πηγαίνετε τις καλύτερες παραλίες για παιδιά στη Σαντορίνη (Περίσσα και Μονόλιθος). Σταματήστε σε ένα από τα πολλά οινοποιεία του νησιού. Όλα αυτά είναι πολύ πιο εύκολα όταν έχετε αυτοκίνητο.

Διαβάστε περισσότερα για Santorini Tours: