Τι είναι το SEO και πώς γίνεται

Τι είναι το SEO και πώς γίνεται

27 Ιουλίου, 2019 0 Από ΤΖΕΝΗ ΚΡΙΚΕΛΗ

Search engine optimization (seo) είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης ιστοσελίδων, με σκοπό να είναι πιο “φιλικές” στις μηχανές αναζήτησης και με υψηλότερες κατατάξεις στα δωρεάν αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Είναι πραγματικά το σημαντικότερο κομμάτι για την επιτυχία ενός website. Αποτελεί ξεχωριστό σημείο του web design και συνήθως χρεώνεται extra, προκειμένου η ιστοσελίδα να μην χαθεί μέσα στα εκατομμύρια αποτελέσματα που εμφανίζει μια μηχανή αναζήτησης.

Η ιστοσελίδα από μόνη της δεν αρκεί για να αρχίσει μία εταιρεία να πουλάει μέσω του διαδικτύου, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πραγματικά πολύ μεγάλος και οι χρήστες των μηχανών αναζήτησης δεν αφιερώνουν πολύ χρόνο στην έρευνα.

Έτσι αν μια ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται συνήθως στις 10 πρώτες εμφανίσεις ή 2ο πρώτες θέσεις (2 σελίδες), δεν θα έχει και την απαιτούμενη επισκεψιμότητα με αποτέλεσμα να μην πουλάει και η επένδυση της εταιρείας στο website της, να μην αποδίδει. Το (seo) είναι αυτό που κάνει ένας εξειδικευμένος web designer, ώστε να φέρει την ιστοσελίδα του πελάτη του, όσο γίνεται πιο ψηλά στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης.

To seo είναι πραγματικά μια δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση, καθώς τα αποτελέσματα του αργούν να φανούν στην πράξη, είναι όμως το σημαντικότερο και πιο απαραίτητο κομμάτι μίας επιτυχημένης διαδικτυακής καμπάνιας. Να σημειωθεί πως όσο πιο μεγάλος ο ανταγωνισμός του site στην κατηγορία του, τόσο πιο δύσκολο γίνεται και το search engine optimization.

Πως λειτουργεί το SEO

Το seo έχει στάδια που χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, το on page seo και το off page seo.

On page seo: Σε αυτό το στάδιο ο web designer ασχολείται αποκλειστικά με το σωστό στήσιμο της ιστοσελίδας, την επιλογή του σωστού τίτλου και της κατάλληλης περιγραφής, αλλα και τα ιδανικά meta tags προκειμένου να προκαλέσει το ενδιαφέρον των robots των μηχανών αναζήτησης και να ανιχνευθεί πιο εύκολα η ιστοσελίδα. Στη συνέχεια επιλέγει σωστά headings και page content, που σε συνδιασμό με τις σωστές λέξεις κλειδιά που θα έχουν επιλεχθεί κατόπιν σχολαστικής έρευνας, θα είναι αυτά που θα δώσουν την αρχική θέση της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Off page seo: Σε αυτό το στάδιο ασχολούμαστε αποκλειστικά με την προώθηση της ιστοσελίδας στον κόσμο του Internet. Οι καταχωρήσεις σε αξιόλογα sites με υψηλό Page rank είναι αυτές που θα καθορίσουν την κατάταξη στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Όσο πιο πολλές καταχωρήσεις κάνουμε σε καταλόγους και άλλα site με καλή αξιολόγηση από τις μηχανές αναζήτησης, τόσο πιο ψηλά θα φτάσουμε.

Αυτή η διαδικασία λέγετε website submission και τα Links που δημιουργούμε ονομάζονται backlinks. Όσο πιο πολλά backlinks καταφέρετε να έχετε σε sites με υψηλά page ranks, τόσο πιο ψήλά θα βγείτε στα αποτελέσματα αναζητήσεων. Τέλος άλλοι τρόποι για αύξηση επισκεψιμότητας είναι η αναγραφή του website σας στις επαγγελματικές σας κάρτες και φυλλάδια, αλλά και η αποδοτικότερη διαφήμιση του google adwords.

Να σημειωθεί πως όλες αυτές οι διαδικασίες είναι ακόμα αρκετά χρονοβόρες και πρέπει οι κάθε διαδικτυακοί επιχειρηματίες να οπλιστούν με υπομονή καθώς οι μηχανές αναζήτησης δίνουν εκτιμώμενο χρόνο αξιολόγησης (όχι καταχώρησης) περίπου κάθε 4 μήνες. Η διαδικασία όμως να είστε σίγουροι πως θα ανταμειφθεί.

Υπάρχουν εγγυήσεις για τα αποτελέσματα του SEO;

Στον χώρο του SEO δεν υπάρχουν εγγυήσεις για θέσεις, ότι τάχα θα βγείτε στην πρώτη θέση της Google σε χ χρόνο. Όμως σίγουρα υπάρχουν αποτελέσματα όσον αφορά την βελτίωση των θέσεων σας στις μηχανές αναζήτησης.

Η εταιρεία μας Paramarketing.gr σας εγγυάται άμεσα αποτελέσματα βελτίωσης στα δωρεάν αποτελέσματα με στοχευμένες λέξεις κλειδιά από τον 1ο μήνα.

Γιατί να διαλέξετε την εταιρεία Paramarketing για το SEO σας;

Η Paramarketing.gr είναι απόλυτα εξειδικευμένη στην επιστήμη του search engine optimization (seo), καθώς διαθέτουμε αναλυτές του αλγορίθμου pagerank της Google και αποκτάμε έτσι συνεχής γνώση των λειτουργιών των μηχανών αναζήτησης και των συστημάτων κατάταξης. Με λίγα και απλά λόγια, ξέρουμε πως λειτουργούν τα συστήματα κατάταξης, και γνωρίζουμε πως να τα επηρεάσουμε…