Ένας ιστότοπος σταδιοποίησης WordPress που λατρεύουν οι χρήστες!

24 Αυγούστου, 2022 0 Από ΤΖΕΝΗ ΚΡΙΚΕΛΗ

δημιουργία ενός ιστότοπου σταδιοποίησης WordPress στη MyIP

 

Η δημιουργία ενός ιστότοπου σταδιοποίησης WordPress στη MyIP σάς επιτρέπει να δοκιμάζετε αλλαγές χωρίς να επηρεάζετε τον ζωντανό ιστότοπό σας.

Για εταιρείες και μεμονωμένους προγραμματιστές, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το περιβάλλον του ιστότοπου σταδιοποίησης του WordPress στη MyIP σάς επιτρέπει να επιταχύνετε τη ροή εργασιών ανάπτυξης και να παραδίδετε μακέτες στους πελάτες σας πριν από τις προθεσμίες.

Μόλις όλα είναι στη θέση τους και οι πελάτες εγκρίνουν τα σχέδια, μπορείτε να προωθήσετε τις αλλαγές σας στον ζωντανό ιστότοπο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο εγκατάστασης WordPress. Μπορείτε να επιλέξετε μια προσθήκη σταδιοποίησης WordPress όπως το BlogVault “WP Staging” ή το WP stagecoach. Ή μπορείτε να αναζητήσετε μια διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σταδιοποίησης.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε και τους δύο αυτούς τρόπους για να αναπτύξετε ένα περιβάλλον σκηνής.

Τι είναι ένα WordPress Staging Environment στη MyIP;

Ένα περιβάλλον σκηνής, που αναφέρεται επίσης ως ιστότοπος ή περιοχή σκηνής, είναι ένα ακριβές αντίγραφο του ζωντανού ιστότοπού σας.

Μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε αλλαγές (και βελτιώσεις) στον ιστότοπο εγκατάστασης χωρίς να ενοχλήσετε τον ζωντανό ιστότοπο. Μόλις όλα λειτουργήσουν τέλεια, απλώς «σπρώξτε» ή αναπτύξτε τις αλλαγές στον ζωντανό ιστότοπο.

Γιατί να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο WordPress Staging στη MyIP;

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο σταδιοποίησης WordPress:

 • Για να παίξετε με τον κώδικα και να εργαστείτε σε νέα στοιχεία ιστότοπου
 • Χρησιμοποιήστε το ως δοκιμαστικό για τη διαμόρφωση του διακομιστή σας

Τα περιβάλλοντα σταδιοποίησης μετριάζουν τον κίνδυνο να προωθηθούν λάθη κωδικοποίησης ή σχεδιασμού στον ζωντανό ιστότοπο. Επιπλέον, ο ζωντανός ιστότοπός σας δεν θα αντιμετωπίσει χρόνο διακοπής λειτουργίας όταν χρησιμοποιείτε ένα περιβάλλον σκηνής.

Πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ιστότοπους σταδιοποίησης WordPress με τη MyIP;

Λοιπόν, με τη MyIP, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βήμα προς βήμα προσέγγιση για τη δημιουργία ενός ιστότοπου εγκατάστασης WordPress.

Βήμα 1: Συνδεθείτε στην πλατφόρμα MyIP

Για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο εγκατάστασης, πρέπει να έχετε έναν ιστότοπο WordPress σε έναν αποκλειστικό διακομιστή φιλοξενίας. Υποθέτω ότι έχετε ήδη λογαριασμό στη MyIP. Εάν δεν το κάνετε, δημιουργήστε το εδώ.

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό στη MyIP, συνδεθείτε στην πλατφόρμα.

Βήμα 2: Δημιουργήστε μια εφαρμογή σταδιοποίησης

Τώρα δημιουργήστε το περιβάλλον σκηνής για την εφαρμογή με την οποία θέλετε να παίξετε:

 • Μεταβείτε στην καρτέλα Εφαρμογή
 • Επιλέξτε τον ιστότοπο WordPress για τον οποίο θέλετε να δημιουργήσετε το περιβάλλον σκηνής. Επιλέγω Κατάστημα 2
 • Κάντε κλικ στις κάθετες κουκκίδες δίπλα από την επιλεγμένη εφαρμογή και επιλέξτε κλωνοποίηση εφαρμογής/δημιουργία σταδίου

Βήμα 3: Επιλέξτε έναν διακομιστή για την εφαρμογή σταδίου

 • Αφού κάνετε κλικ στην εφαρμογή κλωνοποίησης/δημιουργία σταδίου, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν διακομιστή σταδιοποίησης
 • Επιλέξτε οποιονδήποτε υπάρχοντα διακομιστή ή έναν νέο διακομιστή από το αναπτυσσόμενο μενού
 • Επισημάνετε τη δημιουργία ως σταδιοποίηση
 • Κάντε κλικ στο Continue

Σημείωση: η δημιουργία μιας εφαρμογής σταδιοποίησης μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο.

 • Μόλις ενεργοποιηθεί η εφαρμογή σταδιοποίησης, μπορείτε να δείτε την ετικέτα Σταδιοποίησης δίπλα στο όνομα της εφαρμογής στην καρτέλα Εφαρμογές.

Ο ιστότοπός σας είναι τώρα έτοιμος. Τώρα μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια τις αλλαγές στον ιστότοπό σας χωρίς να ανησυχείτε για τον αντίκτυπό του στον ζωντανό ιστότοπο.

Βήμα 4: Αντιγράψτε δεδομένα από το Staging στο Live

Αφού πραγματοποιήσετε τις αλλαγές στον ιστότοπό σας, ήρθε η ώρα να προωθήσετε αυτές τις αλλαγές στον ζωντανό ιστότοπο.

Για αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

 • Μεταβείτε στην εφαρμογή Σταδιοποίηση
 • Κάντε κλικ στο Staging Management

Θα δείτε τώρα τρεις επιλογές:

 1. Push: Μπορείτε να προωθήσετε τις αλλαγές που κάνατε στην εφαρμογή Staging στην εφαρμογή Live.
 2. Pull: Μπορείτε να τραβήξετε τα περιεχόμενα της εφαρμογής Live στην εφαρμογή Staging.
 3. Αρχεία καταγραφής: Μπορείτε να προβάλετε τα αρχεία καταγραφής ανάπτυξης για όλα τα αιτήματα Push και Pull.

Θα επιλέξω push για να εφαρμόσω τις αλλαγές που έγιναν στην έκδοση σκηνής στο ζωντανό περιβάλλον ή στο περιβάλλον παραγωγής.

 • Εφόσον θέλω να προωθήσω τόσο τα αρχεία εφαρμογών web όσο και τη βάση δεδομένων στον ζωντανό ιστότοπο, επιλέγω και τα δύο.
 • Έχετε επίσης την επιλογή να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας αρχείου και βάσης δεδομένων. Συνιστώ να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τον αρχικό σας ιστότοπο σε περίπτωση ατυχούς συμβάντος.

Βήμα 5: Επαναφέρετε την εφαρμογή σας

Εάν δεν σας άρεσαν οι αλλαγές στη ζωντανή εφαρμογή σας, μπορείτε πάντα να κάνετε επαναφορά, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε δημιουργήσει το αντίγραφο ασφαλείας για αυτήν.

Η διαδικασία επαναφοράς της εφαρμογής σας είναι αρκετά απλή.

 • Μεταβείτε στον ζωντανό ιστότοπό σας
 • Επιλέξτε Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
 • Κάντε κλικ στο Restore your application now

Πώς να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο σταδιοποίησης WordPress στη MyIP χρησιμοποιώντας την προσθήκη WordPress Staging

Η διαδικασία σταδιοποίησης γίνεται πολύ πιο απλή με τα πρόσθετα.

Αρκετές προσθήκες όπως το BlogVault, το WP Staging και το WP Migrate DB είναι δημοφιλείς επιλογές για τη δημιουργία ενός ιστότοπου εγκατάστασης για τον ζωντανό ιστότοπό σας. Ελέγξτε την προσθήκη πριν την εγκατάσταση για να αποφύγετε προβλήματα συμβατότητας.

Για να δημιουργήσετε σταδιοποίηση μέσω μιας προσθήκης:

 • Συνδεθείτε στον ζωντανό ιστότοπό σας WordPress χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια διαχειριστή
 • Μεταβείτε στις Προσθήκες > Προσθήκη νέου
 • Προσθήκη νέου πρόσθετου
 • Αναζητήστε είτε WP Staging είτε WP Migrate DB.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα χρησιμοποιήσω την προσθήκη WP Staging. Για να συνεχίσετε λοιπόν, εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το πρόσθετο.

 • Ενεργοποίηση προσθήκης

Η προσθήκη WP Staging θα σας ζητήσει να λάβετε την επαγγελματική έκδοση ή απλώς κάντε κλικ στον υπερσύνδεσμο Παράλειψη – Έναρξη κλωνοποίησης. Πριν προχωρήσετε, μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστότοπού σας στο WordPress. Τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας είναι σημαντικά για την αποφυγή κινδύνων.

 • παραλείψτε και ξεκινήστε την κλωνοποίηση

Κάντε κλικ στο Create New Staging Site Αυτό θα σας μεταφέρει στην οθόνη διαμόρφωσης.
Εισαγάγετε το Όνομα τοποθεσίας σταδίου και εξερευνήστε τις άλλες επιλογές για να επιλέξετε τι θέλετε να κλωνοποιήσετε.

 • ξεκινήστε την κλωνοποίηση

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τον ελεύθερο χώρο στο δίσκο, ειδικά εάν έχετε μια μεγάλη ζωντανή ιστοσελίδα.

 • Τώρα, κάντε κλικ στο Start Cloning

Ο ιστότοπος WP Staging θα δημιουργηθεί σε λίγα λεπτά και μπορείτε να συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου με τα διαπιστευτήρια διαχειριστή του ζωντανού ιστότοπού σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις αλλαγές χωρίς να επηρεάσετε τον ζωντανό ιστότοπο. Ωστόσο, η δυνατότητα επαναφοράς αλλαγών στη ζωντανή τοποθεσία είναι διαθέσιμη μόνο στην έκδοση premium.

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε για την έκδοση Pro, προχωρήστε και επωφεληθείτε από το πλήρες περιβάλλον εγκατάστασης ιστότοπου push/pull που προσφέρει η MyIP.

Μετεγκατάσταση ιστότοπου WordPress

Θέλετε να δοκιμάσετε το περιβάλλον εγκατάστασης ιστότοπου WordPress;

Κανένα πρόβλημα. Μεταφέρετε εύκολα έναν ιστότοπο WordPress στη MyIP χρησιμοποιώντας την προσθήκη WordPress Migrator.

Οι Συνιστώμενες Βέλτιστες Πρακτικές μας για Τοποθεσίες Σταδιοποίησης

Πρέπει να προσέξετε μερικά κρίσιμα πράγματα προτού αναλάβετε τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος σκηνής. Θα συζητήσω το καθένα από αυτά ξεχωριστά.

Πάρτε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας

Ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας περιλαμβάνει όλα τα αρχεία και τις βάσεις δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας είτε στον διακομιστή σας είτε σε μια τοποθεσία εκτός τοποθεσίας όπου μπορούν να ανακτηθούν ανά πάσα στιγμή.

Ένα μερικό αντίγραφο ασφαλείας, αντίθετα, δεν περιλαμβάνει όλα τα αρχεία θεμάτων, τα αρχεία πρόσθετων, τα αρχεία πολυμέσων και τη βάση δεδομένων.

Επίσης, η λήψη ενός άμεσου αντιγράφου ασφαλείας λίγο πριν ξεκινήσετε να εργάζεστε στη σκηνή είναι ζωτικής σημασίας. Μπορεί να περάσουν μέρες πριν γίνει η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Να είστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να απαιτήσει την επαναφορά στην πιο πρόσφατη έκδοση του ιστότοπού σας.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ενός ιστότοπου τώρα είναι πολύ πιο εύκολη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα ασφαλείας για να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο του ιστότοπού σας και να τα ανεβάσετε με μη αυτόματο τρόπο σε έναν υποκατάλογο.

Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη σας

Ακόμη και ως κάποιος που έχει εργαστεί με ιστότοπους για μεγάλο χρονικό διάστημα, η προσωρινή μνήμη εξακολουθεί να με ενοχλεί με τις αλλαγές ιστοτόπων.

Κάνουμε αλλαγές στον ιστότοπο, τους πιέζουμε να ζωντανέψουν και βλέπουμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μετά από ώρες γρατσουνίσματος στο κεφάλι, συνειδητοποιούμε ότι η προσωρινή μνήμη εμφανίζει την προηγούμενη έκδοση και πρέπει να την καθαρίσουμε για να δούμε αλλαγές.

Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη όταν προωθείτε τις νέες αλλαγές σας στον ζωντανό ιστότοπο για να δείτε τις αλλαγές σας χωρίς καθυστέρηση.

Διατηρήστε τη βάση δεδομένων παραγωγής σας ξεχωριστή από τη βάση δεδομένων σταδίου

Μην παρεμβαίνετε ποτέ στη βάση δεδομένων παραγωγής σας. θέτει ολόκληρο τον ιστότοπό σας σε κίνδυνο να σπάσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύετε τη βάση δεδομένων σταδιοποίησης με τη βάση δεδομένων παραγωγής σας αντικαθιστώντας την τελευταία όταν εργάζεστε σε περιβάλλον σταδιοποίησης.

Μην παρέχετε πρόσβαση στο κοινό στον Ιστότοπό σας

Να θεωρείτε πάντα τους ιστότοπους εγκατάστασης του WordPress ως ελεγχόμενα περιβάλλοντα όπου διεξάγετε τα πειράματά σας. Κρατήστε τα ιδιωτικά και ασφαλή.

Ενημερωθείτε από την MyIP.gr ότι αφορά τη φιλοξενία ιστοσελίδων.

Δείτε περισσότερα για web hosting: